(castellano debajo)
Cultiu casolà d’espirulina
Dissabte 13 juny / 16:00 a 20:30h / Aula Ambiental Bosc Turull
L’espirulina és un cianobacteri declarat per l’ONU l’any 1996 com “un dels millors aliments per al futur de la Humanitat”. En la seva composició destaca un elevat percentatge de proteïna biodisponible, alt contingut en ferro, beta-carotens, vitamines del grup B i abundant ficocianina i clorofil·la. D’aquest nutrients se’n deriven les seves propietats antiinflamatòries, anticàncer, per combatre la caiguda del cabell, reduir el colesterol, augmentar la defenses, combatre malalties degeneratives o millorar la flora intestinal. Degut als beneficis que aporta, l’espirulina ha esdevingut una moda alimentària i se n’ha disparat el preu, però davant dels “productes miracle” nosaltres reivindiquem l’autocultiu.
En aquest taller farem un tast d’espirulina i explicarem com diferenciar l’espirulina de qualitat, quines son les propietats reals i on comença el mite. Explicarem també com cultivar-la a casa, ja sigui el jardí, la terrassa el balcó, o fins i tot en interior. Conrear la teva pròpia espirulina és la forma més econòmica i sostenible de consumir-la, i ho pot fer qualsevol persona amb un mínim de dedicació i espai: amb un metre quadrat es pot arribar a la quantitat de proteïna diària que necessita una persona adulta.
Joan Solé és enginyer industrial especialitzat en el cultiu i la divulgació de la microalga espirulina des de 2009
Preu: 40 euros / 30 euros (per persones en situació d’atur i estudiants)
Inscripcions: Aula Ambiental Bosc Turull <aula@boscturull.cat>
Si tens previst cultivar l’espirulina a casa pots encarregar des d’ara un kit de cultiu que inclou soca d’espirulina, aliment, termòmetre temporitzador, bomba, tubs i tela de filtratge. Cost addicional flexible d’entre 65 i 70 euros.
Mans a la Terra – Remenat – Bosc Turull – Xarxa de Cultivadors d’Espirulina
La espirulina es una cianobacteria declarado por la ONU en 1996 como “uno de los mejores alimentos para el futuro de la Humanidad”. En su composición destaca un elevado porcentaje de proteína biodisponible, alto contenido en hierro, beta-carotenos, vitaminas del grupo B y abundante ficocianina y clorofila. De este nutrientes se derivan sus propiedades antiinflamatorias, anticáncer, para combatir la caída del cabello, reducir el colesterol, aumentar la defensas, combatir enfermedades degenerativas o mejorar la flora intestinal. Debido a los beneficios que aporta, la espirulina ha convertido en una moda alimentaria y se ha disparado el precio, pero ante los “productos milagro” nosotros reivindicamos el autocultivo.
En este taller haremos una cata de espirulina y explicaremos cómo diferenciar la espirulina de calidad, cuáles son las propiedades reales y donde empieza el mito. Explicaremos también como cultivarla en casa, ya sea el jardín, la terraza el balcón, o incluso en interior. Cultivar tu propia espirulina es la forma más económica y sostenible de consumirla, y lo puede hacer cualquier persona con un mínimo de dedicación y espacio: con un metro cuadrado se puede llegar a la cantidad de proteína diaria que necesita una persona adulta.